onderzoek covid en journalistiek

— vrijdag 9 februari 2018, 08:36 | 0 reacties, praat mee

Burgemeester roept journalisten op weg te blijven bij DNA-onderzoek

ANP / Piroschka van de Wouw

“Aanwezigheid van de media wordt in Heibloem niet op prijs gesteld.” Dat heeft burgemeester Arno Verhoeven van de gemeente Leudal, waar Heibloem onder valt, gezegd. Inwoners van Heibloem is gevraagd op 24 februari DNA af te staan, dat gebruikt wordt in onderzoek naar de moord op Nicky Verstappen. Verstappen werd in augustus 1998 tijdens een jeugdkamp vermoord en de dader werd niet gevonden.

Rondneuzende journalisten zouden volgens Verhoeven een negatief effect kunnen hebben op de bereidheid van inwoners om DNA af te staan. “Onze inwoners van Heibloem hebben duidelijk te kennen gegeven zo veel mogelijk in de luwte te willen deelnemen aan het DNA-onderzoek. Ik begrijp en respecteer dit volkomen”, aldus de burgemeester van de Limburgse gemeente.

In een reactie stelt de NVJ het goed te vinden dat de burgemeester een moreel appél doet en geen verbod instelt. “Hij wil zijn inschatting overbrengen aan de media”, aldus secretaris Thomas Bruning. “Daar kun je verschillend over denken, maar voor ons is het belangrijkste uitgangspunt dat de keuze moet blijven aan de media.” Meer bij NU.nl

Bekijk meer van

Nicky Verstappen

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.