— maandag 18 november 2019, 16:47 | 0 reacties, praat mee

Burgemeester Emmen vindt dat journalisten ‘niet moeten piepen’

Burgemeester Eric van Oosterhout in gesprek met verslaggever Bram Douwes.

Had burgemeester Eric van Oosterhout meer afstand moeten nemen van demonstranten die tijdens de intocht van Sinterklaas in Emmen journalisten van het Dagblad van het Noorden bedreigden? Dat vraagt de krant zich de dag na de intocht af.

De fractie van GroenLinks in Emmen vindt van wel, aldus de krant, en stelt vragen aan de burgemeester. Ook de NVJ schaart zich achter de journalisten. Thomas Bruning via Twitter: ‘Echt behoorlijk triest, deze burgemeester. Wij gaan hem benaderen.’

Cameraman Matthijs Sorgdrager en verslaggever Bram Douwes deden verslag van de intocht van Sinterklaas in Emmen. Ze wilden in gesprek met een aantal café-bezoekers en werden hardhandig verwijderd. De burgemeester ging wel in gesprek met de mannen en ook op de foto met hen.

De burgemeester liet zich ontvallen dat journalisten ‘niet moeten piepen’ als ze tijdens hun werk bedreigd worden door demonstranten.

GroenLinks in Emmen: ‘We zien op beeld hoe onze burgemeester aangeeft dat de journalisten niet moeten lopen te piepen als de jongens boos worden als er een draaiende camera op hen af komt.’ Ook zegt Van Oosterhout in de video dat hij burgemeester van iedereen is en met iedereen op de foto kan gaan.

‘Bij ons rijst de vraag of de burgemeester hier niet té voorzichtig is. Hij had toch afstand moeten nemen van mensen die met bedreigingen, racistische leuzen en geweld hun standpunt kenbaar willen maken?’

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.