Jodal

— vrijdag 7 november 2014, 09:40

‘Brooks liet miljoenen mails wissen’

In het lopende onderzoek naar omkoping van (politie)bronnen door zes werknemers van Britse tabloid The Sun, is onthuld dat zo'n beetje al het mailverkeer uit de periode dat hoofdredacteur Rebekah Brooks er werkte, is verdwenen. Brooks wijzigde in 2010 het toen gangbare beleid rond het bewaren van e-mails, waardoor nu zo'n 3 miljoen berichten ontbreken. Een klein deel kon uit backups bij externe IT-partijen worden gehaald; daaronder ook mails die als bewijs in de zaak dienden. Een deel van het materiaal is afkomstig van moederbedrijf News Corp, dat met verregaande medewerking wilde voorkomen dat de rechtszaak het hele bedrijf zou besmeuren. Een werknemer zegt "een tikje teleurgesteld" te zijn dat hun eigen werkgever aan hun vervolging heeft meegewerkt, terwijl het zou gaan om gangbare praktijken op de redacties. Brooks zelf werd afgelopen zomer vrijgesproken van het betalen van smeergeld, maar nieuw ontdekte mails tonen aan dat ze wel degelijk betalingen autoriseerde. Ook de miljoenen verdwenen mails die onder haar regie verdwenen wekt verbazing. Meer bij The Guardian Laatste wijziging: 7 november 2014, 11:52

Bekijk meer van

Rebekah Brooks News Corp

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.