— dinsdag 5 oktober 2010, 12:08 | 0 reacties, praat mee

Broertjes geen lintje door strafblad

Voormalig hoofdredacteur Pieter Broertjes van de Volkskrant kwam niet in aanmerking voor een lintje omdat hij een strafblad heeft. Broertjes heeft onder meer een half jaar ontzegging van de rijbevoegdheid opgelegd gekregen. De redactie van de Volkskrant heeft wel een aanvraag voor een lintje ingediend. Het Kapittel voor de Civiele Orden, de dienst onder Binnenlandse Zaken die de aanvragen beoordeelt, kon het verzoek echter niet honoreren vanwege dit strafblad. Overigens kan, in het geval van een overtreding, na een jaar wel weer een aanvraag voor een lintje in behandeling worden genomen. Na een misdrijf moet vijf jaar worden gewacht met de aanvraag van een Koninklijke onderscheiding. De suggestie in dagblad De Pers dat koningin Beatrix zelf de hand zou hebben gehad in de weigering - vanwege onvrede over het geruchtmakende interview met prins Bernhard door Broertjes en Jan Tromp - klopt niet. Hoewel de koningin wel moet tekenen voor de toekenning van de onderscheiding, heeft een dergelijk verzoek haar nooit bereikt. De aanvraag wordt in het geval van een strafblad namelijk niet in behandeling genomen.

Bekijk meer van

Koninklijk Huis

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.