— woensdag 29 februari 2012, 11:58 | 2 reacties, praat mee

Thomé voelt zich ‘misbruikt’ door NRC

De Oostenrijkse neurochirurg Claudius Thomé is boos op NRC Handelsblad vanwege de suggestie dat hij vertrouwelijkse medische informatie over prins Friso zou hebben gedeeld met zijn Nederlandse collega Kees Tulleken. Diens partner en NRC Handelsblad-journaliste Jannetje Koelewijn schreef een artikel op basis van een gesprek tussen Thomé en Tulleken, die toevallig in het Oostenrijkse ziekenhuis was voor een congres. Tegenover Nieuwsuur zegt Thomé dat hij zich misbruikt voelt en nooit de behandelend arts is geweest en dus niets wist over de actuele gezondheidstoestand van de prins. In een reactie aan Nieuwsuur laat NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch weten dat "de ontmoeting tussen onze verslaggeefster, haar echtgenoot en de heer Thomé exact zo heeft plaatsgevonden als beschreven in de krant van zaterdag 18 februari." Vandermeersch betreurt het dat "de heer Thomé, tien dagen na dato, de feiten anders voorstelt." De krant laat de gang van zaken onafhankelijk onderzoeken.

Bekijk meer van

Koninklijk Huis

Praat mee

2 reacties

ad zonneveld, 29 februari 2012, 14:16

Gelukkig dat kanjer Huys Herr Doktor Claudius stevig aanpakte. Ik meende hem lichtjes te zien wankelen, maar misschien ben ik als oud(?)journalist bevooroordeeld. Vooralsnog heb ik meer vertrouwen in Janneke Koelewijn en haar hoofdredacteur. En natuurlijk wacht ik vol spanning af hoe dit afloopt!

Jacqueline Wesselius, 1 maart 2012, 11:07

Eens met @Ad Zonneveld. Meende hetzelfde te zien, maar inderdaad… Aan de andere kant worden we zó gebombardeerd met anti-Koelewijn-statements, dat je wel heel stevig in je schoenen moet staan. Ik denk trouwens dat ik ook begin te begrijpen hoe het ‘misverstand’ of de uiteenlopende interpretatie, omtrent het gesprek tussen Thomé en Koelewijn-Tulleken kon ontstaan. Benieuwd naar K’s notitities.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.