— woensdag 24 januari 2018, 16:08 | 0 reacties, praat mee

Britse waakhond wil overname Sky blokkeren

Rupert Murdoch. Foto: ANP EPA / Andrew Gombert

De Britse mededingingsautoriteit Competition and Markets Authority (CMA) wil een stokje steken voor de geplande overname van de tv-zender Sky. Rupert Murdochs 21st Century Fox bood eind 2016 11,7 miljard pond voor 61 procent van de aandelen. De overige 39 procent was toen al in handen van 21st Century Fox.

CMA stelt dat een overname niet in het publieke belang van de Britten is. Dat meldt The Guardian. Als 21st Century Fox toestemming krijgt Sky over te nemen krijgt Murdochs media-imperium volgens CMA “te veel macht over nieuwsverstrekkers in het Verenigd Koninkrijk”. Hij zou dan “te veel invloed krijgen op de publieke opinie en politieke agenda”.

Eerder al stelde ook al de Britse regering vraagtekens bij de eventuele overname. Dat leidde tot het onderzoek van CMA, dat nu tegen de overname adviseert.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.