— maandag 6 april 2020, 11:30 | 0 reacties, praat mee

Britse uitgever Daily Miror stuurt honderden werknemers met verplicht verlof

Enkele titels uit het Reach-portfolio. De uitgever stuurt bijna duizend mensen met verplicht verlof | AFP

Reach, uitgever achter de Britse kranten Daily Mirror, honderden regionale titels en het roddelblad OK!, stuurt bijna duizend werknemers met verplicht verlof. Verder wordt aan het hoger management een salarisreductie van 20 procent opgelegd.

De uitgeverij neemt de maatregelen vanwege de coronacrisis, die inhakken op de advertentieinkomsten. Naast het verlof en ingrepen in de salarissen zijn ook bonussen geschrapt en zal het bedrijf dit jaar aan aandeelhouders geen dividend uitkeren. Reach doet aan investeerders verder geen voorspellingen meer over het verloop van het komende boekjaar.

The Guardian meldt dat Reach verder heeft gevraagd om betalingen aan het pensioenfonds te mogen opschorten. De uitgever betaalt maandelijks omgerekend ruim 4,5 miljoen euro aan pensioengelden, al merkt The Guardian op dat Reach in dat fonds nu al een tekort heeft van ruim 336 miljoen euro.

Vorige week stuurde ook de evenknie van ons ANP, het persbureau Press Association, op een kleinere schaal een groep werknemers met verplicht verlof. Daar ging het vooral om sportjournalisten, die door alle afgelaste sportevenementen weinig te doen hebben.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.