— woensdag 1 april 2020, 08:50 | 0 reacties, praat mee

Britse media in nood door coronacrisis: verplicht verlof, advertentie-implosie

Een verlaten snelweg, de M3 nabij Londen. Ook in Groot-Brittannië ligt het leven stil door de strijd tegen het coronavirus | AFP

Het Britse persbureau Press Association (PA) stuurt zo'n veertig sportjournalisten met verplicht verlof, in een poging kosten te drukken. Via een regeling die lijkt op Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid die hier van kracht is, krijgt PA 80 procent van de loonkosten vergoed.

Het gebrek aan sportevenementen maakt hun werk voorlopig overbodig, aldus een PA-woordvoerder tegenover vaksite Press Gazette. Zo’n 22 sportjournalisten hebben binnen het persbureau andere taken gekregen of schrijven over de gevolgen van de crisis voor de sport als totaal.

Britse adverteerders zijn huiverig om hun producten te verkopen naast alarmerende artikelen over het coronavirus, meldt The Guardian. Ze hanteren een ‘coronavirus blacklist’, met specifieke termen als aanval, dood of de naam van het virus zelf. Volgens The Guardian slaat dat inmiddels een gat van 50 miljoen pond (ruim 56 miljoen euro) in de advertentieinkomsten.

Bekijk meer van

Groot-Brittannië coronavirus

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.