anner smart octo

— dinsdag 2 juni 2020, 10:04 | 0 reacties, praat mee

Brits koninklijk paar William en Kate slepen maandblad voor de rechter

Maart 2020: Kate en William bezoeken een crisiscentrum. Het paar kreeg er taken bij, na het vertrek van Harry en Meghan | PA

Na de - vooralsnog kansloze juridische stappen - van de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan tegen roddels krijgen navolging: ook prins William en zijn vrouw Kate proberen via de rechter hun gelijk te halen.

Centraal staat een artikel van maandblad Tatler, waarin onder de kop ‘Catherine the Great’ een weinig vleiend beeld wordt geschetst van de vrouw van William. Dat stuk is onlangs in print verschenen; het koninklijk paar wilde dat met een gang naar de rechter voorkomen.

Online is het verhaal wel te vinden.

Het stuk gaat in op het vertrek van Harry en Meghan uit Groot-Brittannië. Het paar publiceerde eerder dit jaar een nieuwe mediacode, zegden hun lidmaatschap van de koninklijke familie op (in maart geformaliseerd) en vertrokken naar het buitenland.

De hertogin van Cambridge zou door het vertrek van Harry en Meghan alle zeilen hebben moeten bijzetten, aldus Tatler. Tegelijk zou ze binnen koninklijke kringen constant herinnerd worden aan haar ‘gewone achtergrond’. Ze zou volgens het profiel een grijze muis zijn en inmiddels dodelijk vermoeid zijn door alle extra verantwoordelijkheden.

Volgens Tatler is de hertogin inmiddels “gevaarlijk dun”, wat op een eetstoornis zou wijzen. Tatler schrijft verder dat William “witheet” is over het vertrek van zijn broer en de gevolgen voor het koningshuis.

Een woordvoerder van het paar zegt dat het stuk vol onjuistheden, foute weergaves en roddels staan, waarop bovendien geen wederhoor is toegepast.

Tatler zegt achter het artikel te staan en zegt dat het koningshuis zelf steeds medewerking heeft geweigerd. Een rechtsgang is kansloos, aldus hoofdredacteur Richard Dennen.

Bekijk meer van

Tatler Groot-Brittannië

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.