Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— zaterdag 2 december 2023, 07:36 | 0 reacties, praat mee

Brits hof hint op juridische stappen na vermelding van namen in Nederlandse versie van boek over royals

© HQ

Buckingham Palace overweegt mogelijk juridische stappen nadat eerder deze week duidelijk werd dat in de Nederlandse versie van het boek Endgame de namen worden genoemd van degenen die opmerkingen zouden hebben gemaakt over de huidskleur van de toen nog ongeboren zoon van prins Harry en zijn vrouw Meghan. Een woordvoerder van het hof zegt tegen de BBC "alle opties" te onderzoeken. Laatste wijziging: 2 december 2023, 07:43

Het is niet duidelijk tegen wie of wat er mogelijk stappen volgen. Britse media waren tot dusver uiterst voorzichtig in het noemen van de namen. Piers Morgan was woensdagavond de eerste in zijn tv-programma.

Lees ook: Nederlandse versie van Brits royaltyboek per direct uit de handel genomen

‘Juridische redenen’
Auteur Omid Scobie had de namen in de Engelse versie niet genoemd om “juridische redenen”, zo verklaarde de schrijver van Endgame, in het Nederlands Eindstrijd, tegen de BBC. Hoe ze na vertaling toch in de Nederlandse versie zijn beland is nog altijd niet duidelijk. De uitgevers in Engeland en Nederland doen onderzoek.

Xander Uitgevers heeft de eerste versie van de Nederlandse vertaling uit de handel genomen. Daarin stond dat toenmalig prins Charles en prinses Catherine de huidskleur van Archie zouden hebben besproken. In de nieuwe editie, die volgende week wordt uitgebracht, zijn deze passages verwijderd.

Bekijk meer van

Brits koningshuis

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.