— woensdag 27 mei 2020, 09:02 | 0 reacties, praat mee

Braziliaanse media pakken biezen na bedreigingen aanhangers Bolsonaro

De Braziliaanse president Bolsonaro - met mondkap - omringd door aanhangers | Joedson Alves / EPA

Een aantal grote nieuwsorganisaties in Brazilië heeft besloten niet langer verslag te doen buiten het presidentiële paleis in hoofdstad Brasília, meldt de Guardian. Journalisten worden uitgescholden en belaagd door aanhangers van president Bolsonaro, die de media vijanden van de staat noemt. Laatste wijziging: 25 juni 2020, 10:37

Aanhangers verzamelen zich al geruime tijd bij de residentie van Bolsonaro en maken live verslaggeving onmogelijk. Afgelopen maandag was het zo erg dat mediabedrijven vinden dat de veiligheid van werknemers niet meer valt te garanderen.

Bolsonaro zegt dat de media het op hem hebben gemunt en er alles aan doen om zijn presidentschap als een mislukking af te schilderen. Zijn reactie op de coronacrisis wordt internationaal bekritiseerd. “Trump lijdt hier ook onder”, aldus Bolsonaro.

Brazilië staat wereldwijd op plaats twee met het aantal coronabesmettingen. Er zijn ruim 350.000 Brazilianen met het virus besmet geraakt.

Oppositiepartijen veroordelen de aanvallen op de pers. Dat media zich gedwongen voelen te vertrekken bij het presidentiële paleis is een bedreiging van fundamentele rechten, vinden ze. Meer bij de Guardian

In een eerdere versie van dit artikel stond dat er 350.000 Brazilianen aan het virus zouden zijn overleden. Dat is onjuist. Het gaat om het aantal besmettingen. Er zijn in Brazilië bijna 26 duizend mensen aan het virus overleden.

Bekijk meer van

Jair Bolsonaro corona Brazilië

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.