— dinsdag 14 november 2017, 08:52 | 0 reacties, praat mee

Brandpunt-journalist Sakir Khader vast in Griekenland

De Griekse politie heeft maandagochtend Brandpunt-verslaggever Sakir Khader opgepakt bij de Grieks-Turkse grens. Hij werkte daar aan een reportage over immigranten. Dinsdagochtend zijn er bij Brandpunt nog geen signalen dat Khader vrij is gelaten. Het is onbekend hoe lang hij nog vast blijft zitten, schrijft de redactie op haar website.

Khader bevond zich op de Griekse oever van de grensrivier tussen Griekenland en Turkije. Hij was in het gezelschap van een groep Syrische vluchtelingen die naar Europa wilden. Rond 10.00 uur werd de groep, inclusief Khader, aangehouden door de Griekse politie.

De groep zou zijn aangehouden omdat de rivier militair gebied zou zijn. Dit heeft onze collega ter plekke nergens kunnen vaststellen.

Na de aanhouding werd het gezelschap afgevoerd naar het politiebureau. Khader had een Nederlands paspoort bij zich en twee Nederlandse perskaarten. Toch geloofde de Griekse politie niet dat hij een Nederlandse journalist is.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse ambassade in Athene werken aan zijn vrijlating.

Meer bij Brandpunt.

Bekijk meer van

Sakir Khader

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.