— dinsdag 14 november 2017, 16:27 | 0 reacties, praat mee

Brandpunt-journalist Sakir Khader op vrije voeten

Sakir Khader | KRO Brandpunt

De redactie van actualiteitenrubriek Brandpunt meldt dat redacteur Sakir Khader, die sinds gisteren in Griekenland vast zat, om half vier is vrijgelaten. Er is telefonisch contact geweest en de redacteur maakt het naar omstandigheden goed. Hij zal zo snel mogelijk naar Nederland terugkeren.

Khader werkte in Griekenland aan een reportage over immigranten, maar werd zelf opgepakt. Ondanks een Nederlands paspoort en twee Nederlandse perskaarten geloofde de Griekse politie niet dat hij een Nederlandse journalist was. Hij zat dus een dag vast.

Verdere details ontbreken, schrijft de Brandpunt-redactie. Khader heeft blijkbaar zijn telefoon weer terug, want hij tweette vijf minuten geleden dat hij weer vrij is.

Eerder dit jaar vond de Volkskrant een voorstel van freelancer Khader om binnen Syrië te reizen te riskant. De krant stelde in maart van dit jaar geen artikel te zullen afnemen, als hij toch zou afreizen. Die reispoging strandde overigens op het vliegveld van Istanbul.

 

Bekijk meer van

Sakir Khader

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.