— maandag 16 november 2020, 08:33 | 0 reacties, praat mee

Brabants Dagblad wil redactie diverser maken en plaatst oproep

De redactie van het Brabants Dagblad - © Brabants Dagblad

In een poging de redactie diverser te maken vraagt hoofdredacteur Lucas van Houtert van het Brabants Dagblad potentiële journalisten met een andere etniciteit zich te melden. Zijn aanbod: een masterclass journalistiek en een kans om te freelancen voor de krant. Laatste wijziging: 16 november 2020, 14:26

Van Houtert schreef al eens eerder over zijn wens om de redactie, die vrijwel alleen bestaat uit ‘witte’ journalisten, te veranderen. “Het kan natuurlijk echt niet, zo’n wit bolwerk in de 21e eeuw.” Maar er veranderde niets en daarom volgt nu deze oproep en aanbod.

“De masterclass bestaat uit acht avonden en is bedoeld voor mannen of vrouwen die niet of pas kort werkzaam zijn als journalist en de ambitie hebben om daar in door te groeien. Leeftijd is nooit een belemmering. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste,” zo schrijft de hoofdredacteur.

“De geselecteerde deelnemers aan de masterclass krijgen een online abonnement op het BD en begeleiding door een zeer gemotiveerde hoofdredacteur.” [...] “Wie indruk maakt tijdens de masterclass, kan daarna voor ons gaan freelancen. Het einddoel is dat onze vaste redactie diverser wordt, maar een baangarantie is er niet op voorhand.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.