e learning nvj

— vrijdag 9 februari 2018, 14:53 | 0 reacties, praat mee

Brabants Dagblad en de jacht naar het lek rondom de burgemeestersprocedure in Den Bosch

Ambtsketting burgemeester - © Koen Suyk

Justitie is op jacht naar een lek rondom de burgemeestersprocedure in Den Bosch. Hoe gaat het Brabants Dagblad daarmee om, terwijl de krant zelf het antwoord weet? Hoofdredacteur Lucas van Houtert, legt het uit. Laatste wijziging: 9 februari 2018, 15:00

Het Brabants Dagblad schreef in juli vorig jaar over de burgemeestersprocedure in Den Bosch. Jan Hamming was de beoogde kandidaat, maar Jack Mikkers, nummer twee, werd uiteindelijk toch burgemeester. “Dat wisten we alleen dankzij informatie van die bron(nen). Waarom schrijft het BD dan nu over de affaire alsof de redactie níet weet wie er lekte? De vraag duikt weer op nu Jos van Son is opgepakt als verdachte en wij daarover schrijven.

Van Houtert stelt dat als zich relevante nieuwsfeiten voordoen, de krant die gewoon moet melden. “Bijvoorbeeld het feit dat er weer een verdachte is aangehouden. We gaan ook een reactie halen bij zijn advocaat, een gebruikelijke stap bij dit soort zaken.”

“Er zijn dingen die we bewust níet doen in deze kwestie. Het zou wel heel raar zijn als we gingen speculeren over het lek of het zouden gaan zoeken. Op de redactie hebben maar een paar mensen weet van de ‘bronnen’, andere verslaggevers zouden frank en vrij hun nieuwsgierigheid kunnen volgen. Maar we zouden speculeren over kennis die we zelf in huis hadden. Dat krijg je niet meer uitgelegd.” Meer bij Brabants Dagblad

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.