website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Brabants Dagblad en de jacht naar het lek rondom de burgemeestersprocedure in Den Bosch

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in bron op Friday 9 February 2018, 14:53

Ambtsketting burgemeester

Ambtsketting burgemeester - © Koen Suyk

Nieuws Justitie is op jacht naar een lek rondom de burgemeestersprocedure in Den Bosch. Hoe gaat het Brabants Dagblad daarmee om, terwijl de krant zelf het antwoord weet? Hoofdredacteur Lucas van Houtert, legt het uit.

Het Brabants Dagblad schreef in juli vorig jaar over de burgemeestersprocedure in Den Bosch. Jan Hamming was de beoogde kandidaat, maar Jack Mikkers, nummer twee, werd uiteindelijk toch burgemeester. “Dat wisten we alleen dankzij informatie van die bron(nen). Waarom schrijft het BD dan nu over de affaire alsof de redactie níet weet wie er lekte? De vraag duikt weer op nu Jos van Son is opgepakt als verdachte en wij daarover schrijven.

Van Houtert stelt dat als zich relevante nieuwsfeiten voordoen, de krant die gewoon moet melden. “Bijvoorbeeld het feit dat er weer een verdachte is aangehouden. We gaan ook een reactie halen bij zijn advocaat, een gebruikelijke stap bij dit soort zaken.”

“Er zijn dingen die we bewust níet doen in deze kwestie. Het zou wel heel raar zijn als we gingen speculeren over het lek of het zouden gaan zoeken. Op de redactie hebben maar een paar mensen weet van de ‘bronnen’, andere verslaggevers zouden frank en vrij hun nieuwsgierigheid kunnen volgen. Maar we zouden speculeren over kennis die we zelf in huis hadden. Dat krijg je niet meer uitgelegd.” Meer bij Brabants Dagblad

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.