PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— vrijdag 21 januari 2022, 08:44 | 0 reacties, praat mee

BOOS-aflevering over The Voice al 7 miljoen keer bekeken

© ANP / Robin Utrecht

De aflevering van BOOS over The Voice of Holland op YouTube is in iets meer dan veertien uur tijd ruim 7,1 miljoen keer bekeken. Na twee uur stond de teller al op ruim vijf miljoen. Laatste wijziging: 21 januari 2022, 09:32

In de aflevering gaan presentator Tim Hofman en het team van BOOS in op misstanden rondom The Voice. Volgens tientallen vrouwen die zich bij BOOS hebben gemeld, die slachtoffer zijn geworden van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

De klachten richten zich met name tegen bandleider Jeroen Rietbergen, coaches Marco Borsato en Ali B en een niet nader genoemde regisseur. Talpa-eigenaar John de Mol, onder wiens verantwoording BOOS jarenlang viel, gaf in de uitzending een veelbesproken reactie op de gebeurtenissen.

Het aantal kijkers van de uitzending ligt aanzienlijk hoger dan normaal. Een gemiddelde aflevering van BOOS trekt ongeveer een half miljoen kijkers, met enige uitschieters naar boven. Hofman en zijn team werkten maandenlang aan de uitzending.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.