onderzoek covid en journalistiek

— donderdag 1 november 2018, 08:02 | 0 reacties, praat mee

Boete bedreigt kritisch Russisch tijdschrift

© Foto: Robin Utrecht, ANP

Het Poetin-kritische blad Novoje Vremja heeft een boete opgelegd gekregen vanwege "administratieve wetsovertredingen". Het gaat om een geldbedrag van 22 miljoen roebel, omgerekend bijna 300.000 euro. Volgens een rechtbank in Moskou zou het tijdschrift niet hebben gemeld dat het financiering ontving van een Russische organisatie die aangemerkt staat als 'buitenlands agent'. Russische media moeten sinds 2017 melding maken van financiering van buitenlandse oorsprong.

Vanwege financiële problemen moest het blad in 2017 de papieren versie opdoeken. Journalistenorganisatie Reporters Without Borders noemt deze maatregel een “doodvonnis” voor het blad. Volgens Jevgenia Albats, hoofdredacteur van Novoje Vremja, is dit de hoogste boete ooit voor een Russisch nieuwsmedium. Albats is één van de meest uitgesproken Poetin-critici die Rusland nog heeft. Meer bij NRC

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.