onderzoek covid en journalistiek

— woensdag 24 mei 2017, 15:04 | 0 reacties, praat mee

BNR Nieuwsradio wil Groot Dictee naar radio halen

ANP KIPPA / Martijn Beekman

Het onlangs door de NTR geschrapte Groot Dictee Der Nederlandse Taal keert mogelijk toch terug, maar dan op de radio. Bij BNR Nieuwsradio is een initiatief ontstaan om het programma over te nemen nadat woensdag bekend raakte dat de NTR het programma na 27 jaar stopzet.

Het initiatief om het Groot Dictee naar de radio te brengen is een idee van presentator Bas van Werven. Na overleg met hoofdredacteur Sjors Fröhlich legde hij zijn idee woensdag voor aan Philip Freriks, die het Groot Dictee presenteerde. Als het plan doorgaat moet het dictee eerst worden uitgezonden op BNR en de volgende dag in Het Financieele Dagblad worden afgedrukt.

Freriks reageert enthousiast, volgens NU.nl. “Wie weet komen we bij jullie het afscheid vieren. Ik ga het met de producent overleggen.”

De NTR maakte woensdag bekend het Groot Dictee te schrappen, omdat de kijkcijfers van het programma de afgelopen jaren zijn gehalveerd. Meer bij BNR Nieuwsradio

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.