Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— donderdag 8 september 2022, 11:54 | 0 reacties, praat mee

Nieuw gezicht op tv bij WNL en versterking van de politieke redactie van NRC

© Roos Koole/ANP

De transfer-storm die vorige week uitgebreid woedde, is weer een beetje gaan liggen. Maar ook na de aftrap van het nieuwe seizoen na de zomer blijft de journalistieke transfermarkt volop in beweging. Met deze week, onder andere: een nieuw gezicht voor 'Goedemorgen Nederland' van WNL op NPO 1 en een versterking van de politieke redactie van NRC. Laatste wijziging: 9 september 2022, 07:32

‘Met veel trots deel ik aan jullie mee dat ik aan de slag ga als fulltime redacteur bij het NOS Jeugdjournaal! Een kinderdroom die uitkomt’, schrijft Youssra Oulad Messaoud, die na twee jaar freelancen voor verschillende opdrachtgevers nu een vaste plek heeft.

‘Na een sabbatical van een paar maanden ben ik er uit’, meldt Theo van Vugt. Hij gaat weer schrijven. ‘In maart ben ik gestopt bij Vakmedianet en AM. Per 1 september treed ik in dienst van EW in Amsterdam. Vroeger was dat Elsevier Weekblad. Nu dus EW. Een instituut. Het grootste opinieblad van dit land. Ik ga schrijven over de huizenmarkt, de bouw en personal finance en alles wat daar aan raakt. Grappig is dat de cirkel daarmee voor mij weer rond is. Ik ben ooit begonnen bij Elsevier Carriere, het blad voor het jonge management. Nu ga ik naar de economieredactie van het vlaggenschip.’

Bij het Amsterdamse journalistencollectief Bureau Wibaut beginnen deze maand twee nieuwe gezichten: muziekjournalist Stella Vrijmoed (voorheen werkzaam voor onder meer dagblad Trouw) en Volkskrant-oudgediende Caspar Janssen.

Peter Leijsten heeft een nieuwe functie bij Mediahuis Limburg, de Limburgse tak van uitgever Mediahuis. ‘Vandaag op de kop af 14,5 jaar in dienst bij Mediahuis Limburg en tevens het begin van een nieuw hoofdstuk bij de mooiste regionale krant van het ganse land: na precies vijf jaar naar volle tevredenheid als editor voor de edities Midden- en Noord-Limburg te hebben gewerkt, verhuis ik vanaf heden naar ons nieuwe kantoor in Maastricht om daar aan de slag te gaan als nieuwsregisseur/chef nacht van De Limburger’, schrijft Leijsten.

‘Veel te brede glimlach voor een veel te vette kans…’, zo begint Frank van Leeuwen zijn verhaal op Instagram. Vanaf deze week neemt hij de rol over van Nikki Herr. Van Leeuwen zal in de ochtenduitzendingen van ‘Goedemorgen Nederland’ van WNL op NPO 1 te zien zijn als presentator van het ‘nieuwsblok’ in de uitzendingen.

Danielle Kastermans maakt bij BNR Nieuwsradio de overstap van achter naar vóór de schermen. ‘Nadat ik nu ruim een jaar als redacteur achter de schermen werk bij BNR Zakendoen, ben ik sinds een paar weken af en toe ook zelf te horen op de radio in de rubriek “Woord van de Dag”. Vorige week mijn favoriet tot nu toe, over concurrentie in de festivalbranche én Lowlands.’

Bij Nooit meer slapen, het interviewprogramma van de VPRO op NPO Radio 1, is Femke van der Laan begonnen als presentator. ‘Ochtendmens – dat weten ze niet bij de VPRO, haha. Ik sta elke dag om zes uur ‘s ochtends op. En om kwart over tien lig ik er meestal al in. Dat is nu het tijdstip waarop ik naar de studio ga’, vertelt Van der Laan aan de Volkskrant.

Anne van der Schoot, voorheen werkzaam op de middentafel van NRC, is samen met Stéphane Alonso begonnen als ‘chefsduo’ van de buitenlandredactie van NRC. ‘Pinch me, cause I think I am dreaming’, schrijft Van der Schoot op Twitter.

Bij dagblad Trouw is Pepijn Keppel officieel begonnen als sportcolumnist. In een interview met Villamedia vertelde Keppel eerder dat hij als columnist ook wil kijken naar ‘de lelijke kanten’ van de sport. Het lijkt erop dat hij zich daaraan gehouden heeft: zijn eerste column gaat over het ‘fossielfeest’ van Max Verstappen.

Christiaan Pelgrim maakt bij NRC de overstap van de economische redactie naar politiek Den Haag. ‘Een overstap die inhoudelijk niet zo groot is: na vijf jaar als sociaal-economisch verslaggever te hebben geschreven over arbeidsmarkt, uitkeringen en pensioenen, ga ik me vanuit Den Haag richten op sociale ongelijkheid in Nederland’, schrijft Pelgrim.

Sinds half juli is René Quist niet alleen hoofdredacteur van het maritieme vakblad Schuttevaer, maar ook voorzitter van de hoofdredactie van ProMedia (40 journalisten, 22 titels). ‘We hebben recent twee grote overnames gedaan (Automotive Online en Flows) en we draaien voor het tweede jaar een journalistiek trainee programma waar zes trainees in draaien’, schrijft Quist aan Villamedia.

‘Na 10 jaar verslaggeving is het tijd voor iets nieuws’, vond Anne Kruijsen. Sinds deze week is Kruijsen redacteur en coördinator bij de talkshow HLF8 op SBS 6. ‘En dus is vandaag de laatste dag dat ik met een microfoon sta te posten op een parkeerplaats van een supermarkt voor voxpops. Thanks Hart van Nederland voor de kansen die ik heb gekregen en dank aan alle fantastische collega’s voor de fijne samenwerkingen’, schrijft Kruijsen.

Sandera Krol is afgelopen maand begonnen als hoofdredacteur van GezondNu. Ze was tot 2018 hoofdredacteur van Vriendin. Sinds 2019 werkte ze als ‘Bladencoach’ voor bladen als Vriendin, Santé, Libelle, Marie Claire.

En tot slot heeft Aimee Dupont een nieuwe functie bij het magazine LINDA.. ‘Méga trots dat ik vanaf 1 oktober de rol van Social Media Manager ga vervullen bij Mood for Magazines - LINDA. Op naar nóg meer toffe projecten, fijne content waar je blij van wordt, de ontwikkeling van strategieën én natuurlijk de begeleiding en ontwikkeling van (nieuw) talent binnen het social team’, meldt Dupont.

Tips?
Nieuwe stap in je loopbaan of ken je iemand die een transfer maakt? Laat het Villamedia weten. Mail de redactie via redactie@villamedia.nl o.v.v. ‘Transfer’ of stuur je tip via Twitter, Instagram, Facebook of LinkedIn. Je mag ons ook taggen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.