word actief nvj klein

— vrijdag 25 augustus 2017, 09:01 | 0 reacties, praat mee

BNNVARA gaat zelf rapportages kijkcijfers maken

Wikimedia Commons

BNNVARA bereikt veel meer jongeren dan uit officiële kijkcijfers blijkt, en gaat om dat aan te tonen zelf rapportages van kijkcijfers maken. Dat zegt algemeen directeur Gerard Timmer in een interview met Adformatie (betaalde link). Laatste wijziging: 25 augustus 2017, 09:04

Volgens Timmer kijken jongeren steeds minder lineair en wordt de fusieomroep – die met ingang van eerder deze week programma’s uitzendt onder zijn nieuwe merknaam BNNVARA – “afgerekend op kijk- en luistercijfers zoals we die nu kennen. Niemand heeft nog serieuze pogingen ondernomen om het toegenomen bereik op social platforms te gaan rapporteren. Er zijn nu zo veel platforms bijgekomen waarop we het publiek kunnen bereiken, maar dat komt niet terug in de cijfers.”

De rapportage wordt in de tweede helft van september voor het eerst gepresenteerd. Daarin worden ook volgers op Twitter en verkeer op Facebook, YouTube en Instagram meegenomen. “Zo krijg je veel reëlere bereiks- en impactcijfers”, aldus Timmer tegenover Adformatie. “We hopen dat anderen ons zullen volgen.”

Bekijk meer van

BNNVARA

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.