— woensdag 10 augustus 2022, 09:56 | 1 reactie, praat mee

Bloomberg: justitie VS begint zaak tegen Google om advertenties

AFP

Het Amerikaanse Openbaar Ministerie staat op het punt om een mededingingszaak te beginnen tegen Google, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het techbedrijf zou een te grote machtspositie hebben op de markt voor online-advertenties en daar ook misbruik van hebben gemaakt.

De openbaar aanklager is nog in gesprek met enkele uitgevers over de advertentiemarkt. Een deel van die verhoren is al geweest, waardoor mogelijk volgende maand de aanklacht al kan worden ingediend. Het zou de tweede mededingingszaak zijn van de Amerikaanse overheid tegen Google. Twee jaar geleden werd de onderneming ervan beschuldigd met zijn dominantie op de zoekmachinemarkt de Amerikaanse wetgeving te overtreden.

Google wilde niet inhoudelijk reageren op de berichten. “Onze advertentietechnologie helpt websites en apps betaald te worden. Ook kunnen kleine bedrijven zo hun klanten bereiken.”

Grote techbedrijven liggen al langer onder vuur. Zo wordt ook Apple door Justitie onderzocht, terwijl de handelswaakhond FTC Amazon en Facebook-moeder Meta Platforms op de korrel heeft.

Bekijk meer van

Verenigde Staten Google

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

photopress, 10 augustus 2022, 12:59

Zou dat onderzoek helpen dan.volgens mij worden dit soort tech reuzen de handen boven het hoofd gehouden zo lang ze maar informatie door spelen aan overheden.
Dus ik denk dat dit gebakken lucht is net doen als of je ze aan pakt in de hoop dat ze informatie door spelen maar de NSA enz.
Als dit werkelijk waar zou zijn hadden ze er al langer op gehamerd in dit bedrijf hard aan te pakken maar :-) helaas hebben veel mensen hier bedenkingen bij

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.