— vrijdag 15 april 2022, 08:18 | 0 reacties, praat mee

Bloomberg: bestuur Twitter is bod Musk nog aan het bekijken

© AP / Patrick Pleul

Het bestuur van Twitter is nog aan het kijken naar het overnamebod op het socialemediabedrijf door Tesla-topman Elon Musk. Dat heeft Twitter-topman Parag Agrawal tegen het personeel gezegd, meldden bronnen aan persbureau Bloomberg. Musk heeft ruim 43 miljard dollar (39 miljard euro) op tafel gelegd om Twitter volledig in handen te krijgen en van de beurs te halen. Laatste wijziging: 15 april 2022, 10:18

Volgens de ingewijden zei Agrawal tijdens een bijeenkomst met werknemers dat het een grondig proces zal zijn om te bepalen wat in het beste belang van de aandeelhouders is. Het personeel had vragen over verschillende scenario’s rond het bod van Musk. Het bestuur van Twitter had eerder al spoedoverleg om te praten over eventuele vervolgstappen, waaronder het opwerpen van een beschermingsconstructie om zo een vijandige overname tegen te kunnen houden.

Musk zei zelf dat hij een plan B heeft als Twitter zijn aanbod afwijst. Eerder werd al bekend dat Musk zich voor ruim 9 procent had ingekocht in Twitter, waardoor hij al de grootste aandeelhouder van het bedrijf is geworden. De Tesla-topman gebruikt Twitter vaak en heeft 81 miljoen volgers. Daarmee staat hij op de achtste plaats van meest gevolgde twitteraars.

Bekijk meer van

Twitter Elon Musk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.