— donderdag 2 maart 2023, 08:53 | 1 reactie, praat mee

Openbaar Twitter-account journalist Chris Klomp door derden overgenomen

AP

Hackers hebben het openbare Twitter-account van journalist Chris Klomp overgenomen. Het account, met zo'n 70 duizend volgers, kan door Klomp niet meer worden hersteld. "Ik baal hier enorm van, want ik gebruik mijn twitteraccount ook om mijn verhalen op deze site onder de aandacht te brengen", schrijft Klomp op zijn website. Laatste wijziging: 2 maart 2023, 11:23

Via een alternatief account houdt Klomp volgers op de hoogte van de jongste - weinig hoopgevende - ontwikkelingen. Sinds Elon Musk vorig jaar het platform overnam volgden ontslagronde op ontslagronde. Verzoeken van de pers verdwijnen in een zwart gat; het zal met acute supportvragen niet veel beter zijn gesteld.

De problemen ontstonden nadat Twitter aankondigde de gratis twee-factor-verificatie per sms op te doeken, het systeem waarbij inloggen gepaard gaat met een per sms verstuurde code. Alleen betaalde ‘Blue’-abonnementen kunnen zich nog per sms verifiëren.

Klomp: “Een dergelijk abonnement is er nog niet in Nederland, dus ik koos er in de tussentijd voor om een andere verificatiemethode te gebruiken. Kennelijk is daar gisteren iets misgegaan en is mijn account overgenomen.”

Twitcourt-account veilig
Klomp heeft naast zijn ‘open’ Twitter-acccount ook een besloten Twitter-account @twitcourt, voor rechtbankverslagen. Dat account is niet getroffen door deze hack. “Dat is inderdaad nog gewoon in de lucht”, bevestigt Klomp aan Villamedia.

Klomp: “Helaas toont zich nu ook de kwetsbaarheid van het model, op het moment dat een groot podium door een externe factor weg is gevallen. Mijn bereik op Twitter was groot en zo kon ik de verhalen die ik schreef goed onder de aandacht brengen van een breed publiek. Kort en goed: deze hack zou mij wel eens behoorlijk wat pijn kunnen gaan doen , zeker als ik mijn account voor langere tijd niet meer in handen kan krijgen.”

“Ik heb verder helaas nog niets gehoord van Twitter”, meldt Klomp.

Bekijk meer van

Twitter Elon Musk Chris Klomp

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.