banner festival 23

— maandag 10 oktober 2022, 06:53 | 0 reacties, praat mee

Musk vraagt rechter om pauze in juridisch gevecht met Twitter

© Angela Weiss/AFP

Elon Musk heeft een rechter gevraagd de rechtszaak tegen Twitter over een overnamedeal ter waarde van 44 miljard dollar te pauzeren. 's Werelds rijkste persoon verwacht de aankoop van het socialemediabedrijf, waar hij aanvankelijk van afzag maar nu toch door wil zetten, op 28 oktober af te ronden. Laatste wijziging: 10 oktober 2022, 06:56

“Daarom is er geen versneld proces meer nodig om gedaagden te dwingen tot iets wat ze al doen”, schrijft de Tesla-topman in rechtbankdocumenten.

Musk had in april een bod gedaan op Twitter van 44 miljard dollar, maar kreeg later spijt en besloot in juli dat hij van die deal af wilde. Volgens hem waren er veel minder menselijke gebruikers van de berichtendienst dan Twitter beweert en veel meer geautomatiseerde accounts of bots. Nu is hij toch bereid om het berichtenplatform voor dat bedrag te kopen.

Doorgaan

Maar Twitter had Musk al aangeklaagd om hem te dwingen het bedrijf te kopen. Die rechtszaak is nog niet van de baan, hoewel dit wel een eis was van de Tesla-topman om de overname door te laten gaan.

“Twitter accepteert geen ja. Verbazingwekkend genoeg dringen ze er op aan om door te gaan met de rechtszaak, waarmee ze de deal in gevaar brengen en de belangen van hun aandeelhouders in de waagschaal leggen”, schrijft Musk in het rechtbankdocument.

Leningen

Musk wil ook nog miljarden aan leningen afsluiten voordat de deal definitief rond is. Twitter zou geen pauze in het juridisch conflict willen inlassen omdat er een theoretische kans is dat Musk die schuldfinanciering niet rondkrijgt.

De vijfdaagse rechtszaak tussen Twitter en Musk begint volgens planning op 17 oktober. Deze donderdag zou Musk al onder ede worden verhoord, maar volgens ingewijden gingen beide partijen ermee akkoord deze getuigenis uit te stellen.

Bekijk meer van

Twitter Elon Musk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.