banner festival 23

— dinsdag 4 oktober 2022, 09:14 | 1 reactie, praat mee

Blendle maakt bescheiden winst in 2021; flink gesnoeid in personeelsbestand

© ANP / Remko de Waal

De online kiosk Blendle schreef in 2021 voor het eerst zwarte cijfers. Het bedrijf boekte een winst van net geen 48.000 euro. Of die winst het gevolg is van een omzetgroei is niet bekend. Het afgelopen jaar werd wel flink gesneden in de kosten: het aantal fte bij Blendle ging terug van 42 naar 24. Laatste wijziging: 4 oktober 2022, 09:16

Dat blijkt uit het jaarverslag van Blendle, dat Quote in handen kreeg. Opvallend aan het jaarverslag is dat Blendle voor een bedrag van 1 euro in de boeken staat van moederbedrijf Cafeyn. Dat kan er volgens het zakenblad op duiden dat de overname-premie – Cafeyn kocht Blendle in 2020 – mogelijk niet heel hoog was.

In 2020 boekte Blendle nog een verlies van 1,5 miljoen euro. Het afgelopen jaar was het bedrijf verwikkeld in een strijd met DPG Media, nadat de uitgeverij zijn titels terugtrok uit de kiosk. Blendle probeerde de content van DPG Media nog te behouden door zich te beklagen bij de rechtbank, maar staakte die rechtszaken vorige maand.

Bekijk meer van

Blendle

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Ruud Voest, 4 oktober 2022, 20:17

Het vermeende goudmijntje van Alexander Klopping….:-)  Cafeyn heeft gewoon de schulden overgenomen en Blendle voor een fooi overgenomen. Terwijl er gedacht gecasht te kunnen worden bij Blendle met dit “content uitverkoop” business modelletje.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.