data als kans

— dinsdag 1 oktober 2019, 08:45 | 0 reacties, praat mee

Bijeenkomst voor journalisten na moord op Wiersum

© ANP

Journalisten die verslag doen van zware criminaliteit en georganiseerde misdaad kunnen binnenkort ervaringen delen tijdens een bijeenkomst met vakgenoten. De aanleiding voor deze bijeenkomst is de moord op Derk Wiersum. Dit is afgesproken tijdens een overleg tussen minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid), de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en het Genootschap van Hoofdredacteuren. Laatste wijziging: 1 oktober 2019, 09:26

De bijeenkomst wordt geleid door het Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en is erop gericht om risico’s verder in kaart te brengen. Er wordt ook gekeken naar mogelijkheden om (foto)journalisten en cameramensen veiliger hun werk te kunnen laten doen. De exacte datum en locatie zijn nog niet bekend. De NVJ en het Genootschap van Hoofdredacteuren nemen contact op met betrokken journalisten om hen hierover te informeren.

De minister hecht een groot belang aan het feit dat alle betrokken beroepsgroepen bij dit soort zaken hun werk moeten kunnen blijven doen. De journalistiek is daarbij een belangrijke speler. Deze aanpak past voor de NVJ en het genootschap goed binnen het initiatief “PersVeilig”, een samenwerkingsafspraak van de journalistieke sector met het OM en de politie. Dit initiatief moet ervoor zorgen dat de bedreiging en het geweld tegen journalisten op alle niveaus aandacht krijgt en wordt aangepakt.

Bekijk meer van

Derk Wiersum

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.