training eu starters

— dinsdag 1 oktober 2013, 09:04

Bezuiniging NPO opvangen door reclame

Door meer reclame uit te zenden zouden de bezuinigingen bij de publieke omroep deels kunnen worden opvangen. Vooral als programma-onderbreking voor commercials worden toegestaan kunnen de inkomsten oplopen. Dat staat in het onderzoeksrapport 'Onderzoek naar mogelijkheden voor verhogen inkomsten van de Landelijke Publieke Omroep' (.pdf) dat staatssecretaris Sander Dekker (Cultuur) maandag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Er zouden vele miljoenen euro's meer kunnen worden binnengehaald. Het vorige kabinet legde de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) een bezuiniging op van 200 miljoen euro. Daar kwam nog eens 100 miljoen euro bij. Omdat het aantal kijkers daalt gaan ook de reclame-inkomsten omlaag. Voordat de publieke omroep meer reclame kan uitzenden zou wel de wet moeten worden aangepast. "Het realiseren van deze additionele inkomsten is een politieke keuze binnen de Europese kaders, en heeft gevolgen voor het onderscheidende karakter van de Publieke Omroep", zo is te lezen in het rapport. Laatste wijziging: 1 oktober 2013, 11:41

De NPO vindt het geen goed plan om programma’s te gaan onderbreken door reclame. Volgens NPO-bestuurder Rijxman moet het onderscheid tussen publieke omroep en commerciële omroepen blijven bestaan.

Bovendien denkt de NPO dat de bezuinigingen niet opgevangen kunnen worden met extra reclame-inkomsten. De omroepen willen volgens Rijxman graag meedenken over een manier om extra geld te verdienen, maar moet dat niet ten koste gaan van de kijker.

Bekijk meer van

NPO

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.