Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 24 juni 2009, 11:49 | 0 reacties, praat mee

Betaalde bronvermelding in Shownieuws

Het versturen van een persbericht over een douche-onderzoek leidde tot een opmerkelijk telefoontje naar het tijdschrift GezondNU, zo meldt de hoofdredacteur Stan van Eck in een mail aan Villamedia. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het tijdschrift. "Men vond het een interessant onderwerp voor een item in de uitzending van vanavond. Als ik 2750 euro wilde betalen, zou ik één 'noem-moment' krijgen. Toen ik aangaf niet te betalen voor redactionele aandacht, luidde het antwoord "Dat is prima, dan besteden we geen aandacht aan het onderzoek." "Ik sta nog steeds perplex," schrijft Van Eck. Navraag bij SBS leert dat ook bronvermelding wordt gezien als commerciële uiting. Mocht de redactie het onderwerp vanavond toch in de uitzending gebruiken, dan wordt het waarschijnlijk gebracht als "zo blijkt uit onderzoek", aldus Jurgen Carper, Account Manager Shownieuws. "Wij zien elke redactionele naamsvermelding als commerciële uiting, waar een prijskaartje aanhangt. Het is eigenlijk ook een vorm van reclame." Vorig jaar werd al bekend dat adverteerders zich kunnen inkopen bij items van Shownieuws.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.