— vrijdag 8 april 2016, 13:08 | 0 reacties, praat mee

Stegeman dringt weer legerbasis binnen

Remko de Waal / Kippa

Onderzoeksjournalist Alberto Stegeman is ongehinderd een kazerne in Oirschot binnengelopen. Hij had een camouflagepak aan en werd nergens gecontroleerd. In het programma Undercover in Nederland op SBS6 is te zien hoe Stegeman in de buurt van andere militairen ongestoord rondloopt op het terrein van de basis, waar meerdere gepantserde rupsvoertuigen staan.

Minister Jeanine Hennis van Defensie laat uitzoeken hoe hij een legerbasis kon binnendringen. Ze maakt zich zorgen maar ze wil eerst weten om welk object het ging en hoe ver de journalist had kunnen komen. “We leven in woelige tijden. De beveiliging moet op orde zijn”, benadrukt ze.

Het is de tweede keer dat Stegeman een legerbasis kon binnenkomen. In 2008 veroorzaakte Stegeman ophef door binnen te dringen op militair vliegveld Woensdrecht en daar dichtbij de gevechtsvliegtuigen te komen. Op de kazerne in Havelte wist hij zelfs met een legervoertuig van het terrein af te rijden. De uitzending noopte defensie indertijd om extra beveiligingsmaatregelen te nemen.

Stegeman: “Er zit een pijnlijk groot lek in de beveiliging van defensie. En dat in deze tijden van terreur.” Meer bij NOS / RTL Nieuws

Bekijk meer van

SBS Alberto Stegeman

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.