website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Bescherming voor Franse journalisten bij protesten van ‘gele hesjes’

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in geweld op dinsdag 15 januari 2019, 11:59

Een demonstratie van de 'gele hesjes' in Parijs in december 2018

Een demonstratie van de 'gele hesjes' in Parijs in december 2018

Nieuws De ploeg van de Franse nieuwszender LCI, die zaterdag het protest van ‘gele hesjes’ in Rouen versloeg, had veiligheidsagenten ingehuurd, om te voorkomen dat de journalisten aangevallen zouden worden. Tevergeefs.

De camera draaide niet eens of een woedende menigte viel de ploeg aan. Een van de bodyguards liep een gebroken neus op. Sinds november zijn al zeker tientallen verslaggevers die verslag wilden doen van protesten van de ‘gele hesjes’ aangevallen of bedreigd, meldt NRC.

Ook in andere Europese landen krijgen journalisten steeds vaker klappen. In Groot-Brittannië lopen de spanningen op nu de deadline voor het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie nadert. Voorstanders van Brexit hebben journalisten uitgescholden en beledigd. De Britse nieuwszenders BBC News en Channel 4 News hebben ondanks intimidatie aangekondigd live-uitzendingen te blijven verzorgen bij het Britse parlement.

En ook in Italië wordt het journalisten die onderzoek doen naar, of bijeenkomsten van extreem-rechtse groepen willen bijwonen, het werken moeilijk gemaakt.

Lees ook:
Brexit: Britse nieuwszenders blijven live interviewen, ondanks reeks intimidaties (9 januari 2019)

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.