— dinsdag 15 januari 2019, 11:59 | 0 reacties, praat mee

Bescherming voor Franse journalisten bij protesten van ‘gele hesjes’

Een demonstratie van de 'gele hesjes' in Parijs in december 2018

De ploeg van de Franse nieuwszender LCI, die zaterdag het protest van ‘gele hesjes’ in Rouen versloeg, had veiligheidsagenten ingehuurd, om te voorkomen dat de journalisten aangevallen zouden worden. Tevergeefs.

De camera draaide niet eens of een woedende menigte viel de ploeg aan. Een van de bodyguards liep een gebroken neus op. Sinds november zijn al zeker tientallen verslaggevers die verslag wilden doen van protesten van de ‘gele hesjes’ aangevallen of bedreigd, meldt NRC.

Ook in andere Europese landen krijgen journalisten steeds vaker klappen. In Groot-Brittannië lopen de spanningen op nu de deadline voor het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie nadert. Voorstanders van Brexit hebben journalisten uitgescholden en beledigd. De Britse nieuwszenders BBC News en Channel 4 News hebben ondanks intimidatie aangekondigd live-uitzendingen te blijven verzorgen bij het Britse parlement.

En ook in Italië wordt het journalisten die onderzoek doen naar, of bijeenkomsten van extreem-rechtse groepen willen bijwonen, het werken moeilijk gemaakt.

Lees ook:
Brexit: Britse nieuwszenders blijven live interviewen, ondanks reeks intimidaties (9 januari 2019)

Bekijk meer van

Frankrijk

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.