— dinsdag 15 december 2009, 08:50

Doodstraf dreigt voor weblogger

In Vietnam dreigt voor blogger en activist Nguyễn Tiến Trung, die al bijna een half jaar gevangen zit, mogelijk de doodstraf. Trung moet later deze maand voor de rechtbank verschijnen, waar hem 'activiteiten ter omverwerping van de regering' ten laste wordt gelegd. Trung studeerde in Frankrijk aan het Nationale Instituut voor Toegepaste Wetenschappen (INSA) en schreef pro-democratische artikelen. Zijn arrestatie volgde op een open brief aan de regering met suggesties voor onderwijshervorming. Van een oproep tot geweld is volgens persvrijheidsorganisatie Reporters sans Frontières (RSF) nooit sprake gweest. "Trung is een pacifist die de Vietnamese staat nooit in gevaar heeft gebracht. Hij heeft enkel zijn recht op vrije meningsuiting benut, iets dat hij in Frankrijk heeft geleerd", aldus RSF. Omdat volgens de RSF vergetelheid de grootste bedreiging van gevangenen is, werd een actiesite gelanceerd: Free Nguyễn Tiến Trung

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.