e learning nvj

— vrijdag 20 april 2018, 08:37 | 0 reacties, praat mee

Beloning voor ANP-directie vorig jaar bijna zeven ton

Guido van Nispen (L) en hoofdredacteur Marcel van Lingen (R) snijden een taart aan ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan - © Valerie Kuypers / ANP 2014

De directie van persbureau ANP kon vorig jaar bijna zeven ton verdelen. Die beloning valt vooral zo hoog uit door de ontslagpremie voor de voormalig algemeen directeur Guido van Nispen, meldt RTL Z.

Uit het jaarverslag van het ANP, dat onlangs is gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel, blijkt dat de beloning voor de twee huidige directeuren en de ex-topman 672.900 euro bedroeg. Het verslag vermeldt één bedrag, en maakt geen onderverdeling naar individuen.

Van Nispen moest vorig jaar maart het veld ruimen. Het bedrijf was toen met meerdere dingen bezig om toekomstbestendig te worden, het leed al jaren verlies, en was ook op zoek naar een nieuwe aandeelhouder om ambities ten uitvoer te kunnen brengen. De nieuwe aandeelhouder is recent gevonden in media-ondernemer John de Mol. Zijn onderneming Talpa Network neemt het persbureau over. Meer bij RTL Z

Bekijk meer van

Guido van Nispen ANP

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.