word studentlid

— dinsdag 12 mei 2015, 10:01 | 0 reacties, praat mee

Kranten en omroepen azen op ANP

Kranten en omroepen azen op ANP
Robin van Lonkhuijsen

De grote Nederlandse mediabedrijven azen op een gedeeltelijke overname het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP). Sinds enkele maanden vinden gesprekken plaats met eigenaar V-Ventures over de verkoop van circa de helft van alle aandelen. Het gaat om De Persgroep, het Mediahuis, TMG, RTL, Sanoma en NPO. Dat heeft Villamedia uit betrouwbare bron vernomen. Wellicht komen de partijen binnen enkele maanden tot een akkoord, aldus een ingewijde. Een bron bij De Persgroep zegt dat hij “gehoord heeft dat er wordt onderhandeld.” Laatste wijziging: 19 mei 2015, 12:49

Kranten en omroepen willen weer een vinger in de pap krijgen bij het ANP. De insteek is dat ze mede de koers willen bepalen. Het ANP werd tachtig jaar geleden opgericht door de Nederlandse Dagblad Pers.

Vijf jaar geleden werd V-Ventures, de investeringstak van Vereniging Veronica, volledig eigenaar van het ANP. Het persbureau is een zelfstandig, onafhankelijk onderdeel van V-Ventures. Een overnamebedrag werd destijds niet bekendgemaakt.

Bestuurslid Teun Gautier van de Vereniging Veronica, waar V-Ventures onder valt, verwijst voor commentaar door naar voorzitter Yoeri Albrecht: “Die weet er alles van.” Albrecht is niet voor commentaar bereikbaar. Hetzelfde geldt voor hoofdredacteur/mediadirecteur Marcel van Lingen van het ANP. Algemeen directeur Guido van Nispen spreekt van “speculaties”.

Persbureau ANP werd in december 1934 opgericht.  Het nationale persbureau levert 24 uur per dag nieuwsberichten, foto’s en video’s aan vrijwel alle kranten, radiostations, omroepen en websites.

 

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.