website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Belgische topman voor TMG na overname door Mediahuis

Nick Kivits — Geplaatst in overname op vrijdag 21 april 2017, 08:58

ANP / Remko de Waal

ANP / Remko de Waal

Nieuws

De Telegraaf Media Groep (TMG) krijgt een Belgische topman na de overname door Mediahuis. Het moederbedrijf van De Telegraaf moet aangestuurd gaan worden door Marc Vangeel, die de rol van bestuursvoorzitter moet gaan krijgen. Dat blijkt uit het biedingsbericht dat Mediahuis en de Brabantse familie Van Puijenbroek woensdag publiceerden. De twee partijen nemen TMG samen over.

Door de publicatie van het biedingsbericht is het bod van Mediahuis officieel. Aandeelhouders van TMG kunnen sinds donderdagochtend hun aandelen aanbieden. Dat kan tot 15 juni. Mediahuis en de familie Van Puijenbroek bezitten samen al 60 procent van de aandelen. Of er veel aandelen worden aangeboden valt nog te bezien. Mediamagnaat John de Mol biedt met 6,50 euro per aandeel meer dan de combinatie Mediahuis/Van Puijenbroek en heeft aangekondigd zijn bod door te zetten. De Mol bezit momenteel al 29 procent van de aandelen van TMG.

Vangeel werkte lange tijd bij Concentra en werd vorige maand al door Mediahuis aangewezen om de overname van TMG te begeleiden. Meer bij NRC (betaalde link)

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.