— dinsdag 8 januari 2013, 09:35

Bedreigingen na publicatie lijst wapenbezitters

De publicatie van de namen en adressen van mensen met een wapenvergunning in de Amerikaanse krant Journal News zorgt voor (doods)bedreigingen aan het adres van de daar werkzame journalisten. The New York Times maakt melding van het openbaarmaken van persoonlijke informatie van de journalisten. Het gaat om adresgegevens, maar ook om gegevens van waar de kinderen van sommige Journal News-medewerkers naar school gaan. Het Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ) wil dat de autoriteiten een onderzoek instellen naar de bedreigingen.

Journal News vond het nodig de lijst en een interactieve kaart te publiceren na de schietpartij in Newtown. “Onze lezers willen weten of zich in hun buurt wapens bevinden, vooral na de tragische schietpartij in Newtown”, aldus de redactie in een eerdere reactie. Als gevolg van de bedreigingen huurde de krant al beveiligingspersoneel in om de redactie te beschermen.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.