banner persveilig

— donderdag 19 maart 2015, 10:40 | 0 reacties, praat mee

Telefoondata Stentor-journalist vernietigd

De telefoongegevens van de Stentor-journalist Anne Boer worden uit het strafdossier in de zaak Sylvano gehaald en vernietigd. Ook zal een besluit om gegevens van een journalist op te vragen bij een telecomprovider, in de toekomst altijd langs de parketleiding gaan, dat zegt persofficier Pieter van Rest van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland in Dagblad De Stentor. De krant meldde woensdag dat justitie in een zaak rond een ondergedoken tienjarige jongen telefoongegevens had opgevraagd van Stentor-journalist Anne Boer. Thomas Bruning van de Nederlandse Vereniging van Journalisten is tevreden dat de gegevens onmiddellijk worden vernietigd en uit de dossiers worden gehaald. Ook vindt de NVJ het belangrijk dat het OM erkent dat hier verkeerd is gehandeld.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.