— donderdag 9 maart 2023, 12:09 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Hessel von Piekartz versterkt Binnenhof en Bastiaan Nagtegaal verlaat de politiek

Bastiaan Nagtegaal is nu nog parlementair verslaggever bij het ANP, maar wordt de nieuwe chef Buitenland.

Op het Haagse Binnenhof vindt een bescheiden wisseling van de wacht plaats, Richard Hogenkamp begint in zijn geliefde Spanje als correspondent en Kirsten Munk gaat duiken in familiegeschiedenis en genealogisch onderzoek. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 9 maart 2023, 15:52

Met een hoge hartslag stapt Niels de Jager na vijftien jaar over van (vooral NOS-)nieuws naar NOS Sport. Hij wordt eindredacteur/regisseur en redacteur bij de radioprogramma’s ‘Langs de Lijn’ en ‘Langs de Lijn Omstreken’.

Merel Driessen gaat na een jaar freelancen weer terug in dienst. Bij RTL Nieuws gaat ze aan de slag als redacteur binnenland, schrijft ze op LinkedIn.

De Volkskrant krijgt er een politiek verslaggever bij: Hessel von Piekartz. Op Twitter laat hij weten dat hij zich vooral zal gaan richten op zorg, sociale zekerheid en werkgelegenheid.

Onder de Spaanse zon: Richard Hogenkamp begint als Spanjecorrespondent voor RTL Nieuws. Daarmee heeft RTL Nieuws na anderhalf jaar weer een correspondent in Spanje. ‘Ik werkte tot december ook bij RTL Nieuws, jarenlang als eindredacteur. Nu ga ik dus opnieuw voor RTL Nieuws aan de slag, maar als correspondent. Daarnaast ben ik ook net begonnen als correspondent Spanje voor Het Financieele Dagblad’, schrijft hij op LinkedIn.

Bastiaan Nagtegaal begint per 1 april als chef Buitenland bij het ANP. Zijn baan als redacteur/verslaggever van het parlement bij het ANP laat hij daarmee achter zich.

Bert Wagendorp begon ooit bij de Volkskrant op de sportredactie. En nu mag hij weer over sport schrijven:

Han-Menno Depeweg laat weten op LinkedIn na 24 jaar NRC Media in dienst te treden bij het Mediahuis als ‘chief digital officer’. Hij laat zijn werkzaamheden bij NRC Media niet helemaal achter zich, hij blijft werken als e-commerce director.

Kirsten Munk is begonnen als hoofdredacteur van Gen.magazine, een tijdschrift voor familiegeschiedenis. ‘Een geweldige en eervolle baan waar ik enorm veel zin in heb. Gen is een prachtblad met buitengewone familiegeschiedenissen, verhalen over genealogisch(e) onderzoek en bronnen, door gedreven genealogen, historici en amateurgenealogen’, laat ze op LinkedIn weten.

Nieuwe baan of ken je iemand die een overstap maakt? Tip Villamedia via redactie@villamedia.nl o.v.v. ‘Transfer’.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.