banner anp

— maandag 25 augustus 2014, 08:46

NPO pleit voor wachtgeldregeling

Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken pleit ervoor dat bestuurders in de publieke sector niet meer mogen verdienen dan het ministerssalaris van 170.000 euro. Henk Hagoort, voorzitter van de Publieke Omroep, verzet zich tegen deze eventuele regeling. Dit meldt RTL Nieuws. Hagoort stelt: als publieke bestuurders niet meer mogen verdienen dan ministers, dan moeten ook andere arbeidsvoorwaarden gelijk worden gesteld.

Hagoort is het oneens met het feit dat niet alle arbeidsvoorwaarden van publieke bestuurders hetzelfde zijn als de arbeidsvoorwaarden van een minister. Bestuurders kunnen een vergoeding van 75.000 euro ontvangen bij ontslag. Ministers zouden in aanmerking komen voor een wachtgeldregeling. Hagoort wenst dat of de wachtgeldregeling voor ministers wordt beperkt tot 75.000, of dat publieke bestuurders in aanmerking kunnen komen voor eenzelfde wachtgeldregeling. Meer bij RTL Nieuws

Bekijk meer van

RTL Nieuws NPO Henk Hagoort

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.