— maandag 17 februari 2020, 08:24 | 0 reacties, praat mee

Bas Mesters volgt Jean-Pierre Geelen op als ombudsman van de Volkskrant

© Robin van Lonkhuijsen / ANP

De Volkskrant heeft in Bas Mesters een nieuwe ombudsman voor de krant gevonden. Laatste wijziging: 17 februari 2020, 08:26

Mesters is geen onbekende van de krant: tussen 1993 en 2001 werkte hij er als verslaggever, voordat hij naar Rome vertrok als correspondent voor NRC Handelsblad en de NOS.

Later was hij onder andere directeur van het Expertisecentrum Journalistiek en leidde hij de opleiding journalistiek van de Hogeschool Windesheim. De afgelopen jaren zette Mesters het debatcentrum De Tussenruimte in Den Haag op en schreef hij voor De Groene Amsterdammer.

Mesters volgt Jean-Pierre Geelen op, die vorig jaar augustus stopte. Bij zijn vertrek gaf Geelen nog aan dat de Volkskrant eigenlijk geen nieuwe ombudsman nodig zou hebben. Geelen zei toen: “Mijn opvolging is nog onderwerp van discussie binnen de nieuwe hoofdredactie, maar ik heb ervoor gepleit te stoppen met de huidige manier van werken. Ik ben gaan twijfelen aan nut en effectiviteit. Een ­wekelijkse rubriek in de zaterdagkrant was ruim twintig jaar lang een geschikt middel voor reflectie en zelfkritiek, maar tijden zijn veranderd.” 

De rubriek van de ombudsman zal vanaf maart toch weer wekelijks op zaterdag in de krant en online verschijnen, meldt de krant.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.