PersVeilig

— maandag 19 augustus 2019, 09:28 | 0 reacties, praat mee

Jean-Pierre Geelen: de Volkskrant heeft geen nieuwe oude ombudsman nodig

De Volkskrant heeft geen nieuwe ombudsman nodig die wekelijks in een column in de krant in gaat op de werkwijze van de redactie. Dat heeft de scheidende ombudsman Jean-Pierre Geelen zijn hoofdredactie geadviseerd, schrijft hij in zijn laatste column. Laatste wijziging: 20 augustus 2019, 09:40

Geelen: ‘Mijn opvolging is nog onderwerp van discussie binnen de nieuwe hoofdredactie, maar ik heb ervoor gepleit te stoppen met de huidige manier van werken. Ik ben gaan twijfelen aan nut en effectiviteit. Een ­wekelijkse rubriek in de zaterdagkrant was ruim twintig jaar lang een geschikt middel voor reflectie en zelfkritiek, maar tijden zijn veranderd’.

Hij suggereert dat het wellicht beter is als de hoofdredactie voortaan op kritiek reageert en haar beleid zelf uitlegt en dan bij voorkeur zo snel mogelijk online in plaats van wekelijks in de krant.

Plus de krant put zich tegenwoordig uit in verantwoording: in kadertjes bij het stuk, podcasts met makers, de ingezonden brieven en de correcties. Dat maakt het allemaal wat veel als ook de Ombudsman zich in dat rijtje voegt.

Geelen vervangt de rest van het jaar columnist Bert Wagendorp.

Meer bij de Volkskrant.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.