Jodal

— woensdag 31 mei 2017, 14:40 | 0 reacties, praat mee

Azerbeidzjaanse journalist in Georgië ontvoerd en grens overgebracht

Meydan TV

Een journalist en politiek activist uit Azerbeidzjan is afgelopen maandag ontvoerd in de Georgische hoofdstad Tbilisi en over de grens naar zijn thuisland gebracht. Dat stelt Human Rights Watch in een bericht op haar website. De journalist, Afgan Mukhtarli, wordt sinds dinsdag vastgehouden door de douane van Azerbeidzjan. Hem hangt nu een aanklacht boven het hoofd vanwege het vermeend illegaal oversteken van de grens met Georgië. Laatste wijziging: 31 mei 2017, 14:48

Mukhtarli woont sinds 2015 samen met zijn vrouw Leyla Mustafayeva, ook journalist, in Georgië. Het tweetal ontvluchtte Azerbeidzjan uit angst voor acties van de regering in het land tegen critici. “Mukhtarli verhuisde naar Georgië voor zijn eigen veiligheid, maar het lijkt erop dat hij niet uit de klauwen van de regering van Azerbeidzjan heeft kunnen blijven”, stelt Giorgi Gogia van Human Rights Watch.

De 43-jarige Mukhtarli heeft als onderzoeksjournalistiek gewerkt voor verschillende media, waaronder Meydan TV en het Institute for War and Peace Reporting. Hij deed onder andere verslag van corruptie binnen het ministerie van Defensie van Azerbeidzjan. Hij staat ook bekend als activist en uit zich online vaak kritisch tegenover de regering in zijn geboorteland.

Bekijk meer van

Recht Georgië Azerbeidzjan

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.