— donderdag 16 april 2015, 09:03 | 0 reacties, praat mee

PEN-prijs voor gevangen journaliste

De eind vorig jaar in Azerbeidzjan gearresteerde journaliste Khadija Ismayilova ontvangt volgende maand de zogeheten Barbara Goldsmith Freedom to Write Award, een persvrijheidsprijs van het gerenommeerde PEN American Center. De Goldsmith-prijs gaat jaarlijks naar journalisten die om reden van hun werk gevangen zitten. Ismayilova werd vorig jaar gearresteerd voor een reeks aan veranderende beschuldigingen: van het geestelijk tergen van een collega tot verduistering, fraude en belastingontduiking. Directeur Suzanne Nossel van PEN American Center is vol bewondering voor Ismayilova, die ze tegenover de New York Times als "volstrekt onbevreesd" omschrijft. "Ze laat zich letterlijk niet het zwijgen opleggen", aldus Nossel. Laatste wijziging: 16 april 2015, 10:11

De prijs wordt volgende maand tijdens een gala-avond uitgereikt. Een groep schrijvers heeft een open brief gestuurd aan de voorzitter van het Internationale Olypmische Comité Thomas Bach. Azerbeidzjan organiseert in juni de Europese Spelen. Bach moet de mensenrechtensituatie aankaarten en Ismayilova’s vrijlating eisen, aldus de opstellers.

Azerbeidzjan veroordeelde mensenrechtenactivist en overheidscriticus Rasul Jafarov deze week tot 6,5 jaar cel:

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.