website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

AVROTROS naar de rechter om niet-ingeloste toezegging NPO

Lars Pasveer — Geplaatst in conflict op dinsdag 25 september 2018, 12:07

Radio 2-dj Annemieke Schollaardt | Sander Koning / ANP

Radio 2-dj Annemieke Schollaardt | Sander Koning / ANP

Nieuws Een conflict over het uitblijven van een dagelijks programma voor AVROTROS-dj Annemieke Schollaardt op NPO Radio 2 leidt tot een gang naar de rechter. AVROTROS stelt dat vorig jaar bij Schollaardts overstap van 3FM naar Radio 2 is beloofd dat zo'n programma er zou komen. De NPO zegt soms lastige keuzes te moeten maken en heeft enkel een slot van vrijdag tot zondag beschikbaar.

Tegenover het AD zegt AVROTROS-woordvoerder Eric Dekker dat ze met dat voorstel niet akkoord gaan. Schollaardt presenteert vrijdag, zaterdag en zondag Annemiekes A-Lijst, dat volgens de NPO in het AD “een belangrijk onderdeel van de succesvolle programmering op Radio 2” is.

Dat was het resultaat van een met moeite beklonken compromis, maar AVROTROS stapt nu toch naar de bestuursrechter om “Annemieke recht te doen”.

De NPO-woordvoerder stelt dat de huidige programmering al succesvol is en dat “onder het gesternte van dreigende bezuinigingen”  liever energie in vooruitkijken en toekomstige programmering wordt gestoken “dan een interne juridische strijd”. Meer bij AD

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.