— dinsdag 25 september 2018, 12:07 | 0 reacties, praat mee

AVROTROS naar de rechter om niet-ingeloste toezegging NPO

Radio 2-dj Annemieke Schollaardt | Sander Koning / ANP

Een conflict over het uitblijven van een dagelijks programma voor AVROTROS-dj Annemieke Schollaardt op NPO Radio 2 leidt tot een gang naar de rechter. AVROTROS stelt dat vorig jaar bij Schollaardts overstap van 3FM naar Radio 2 is beloofd dat zo'n programma er zou komen. De NPO zegt soms lastige keuzes te moeten maken en heeft enkel een slot van vrijdag tot zondag beschikbaar.

Tegenover het AD zegt AVROTROS-woordvoerder Eric Dekker dat ze met dat voorstel niet akkoord gaan. Schollaardt presenteert vrijdag, zaterdag en zondag Annemiekes A-Lijst, dat volgens de NPO in het AD “een belangrijk onderdeel van de succesvolle programmering op Radio 2” is.

Dat was het resultaat van een met moeite beklonken compromis, maar AVROTROS stapt nu toch naar de bestuursrechter om “Annemieke recht te doen”.

De NPO-woordvoerder stelt dat de huidige programmering al succesvol is en dat “onder het gesternte van dreigende bezuinigingen”  liever energie in vooruitkijken en toekomstige programmering wordt gestoken “dan een interne juridische strijd”. Meer bij AD

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.