— woensdag 12 juni 2019, 15:12 | 0 reacties, praat mee

Rechter geeft NPO gelijk in conflict over dagelijks programma voor Annemieke Schollaardt

Presentatrice Annemieke Schollaardt. Foto: ANP KIPPA / Sander Koning

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft niet verkeerd gehandeld toen het besloot AVROTROS-presentatrice Annemieke Schollaardt geen dagelijks programma op Radio 2 te geven. Dat heeft de rechtbank beslist. Schollaardt zou na haar overstap van 3FM in juli 2017 het tijdslot van presentator Rob Stenders op Radio 2 overnemen en daar een eigen middagprogramma krijgen. Laatste wijziging: 12 juni 2019, 15:14

De NPO besloot echter om Schollaardt alleen een tijdslot in het weekend te geven en Stenders door de week in de middag te houden, na veel kritiek op de gemaakte keuze. Schollaardts omroep AVROTROS was daarover zo boos dat het de NPO voor de rechter daagde.

De bestuursrechter deed dinsdag uitspraak in de zaak en stelt dat de NPO juist heeft gehandeld. Eerder deed een onafhankelijke geschillencommissie van de NPO al uitspraak in de zaak. Die was het juist eens met de bezwaren die AVROTROS had met de programmering.

AVROTROS reageert tegen het AD teleurgesteld te zijn in de uitspraak. De omroep gaat echter niet in hoger beroep. “Wij zijn teleurgesteld, maar sluiten dit af. Wij gaan niet in hoger beroep en kijken vanaf nu vooruit.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.