website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Rechter geeft NPO gelijk in conflict over dagelijks programma voor Annemieke Schollaardt

Nick Kivits — Geplaatst op woensdag 12 juni 2019, 15:12

Presentatrice Annemieke Schollaardt. Foto: ANP KIPPA / Sander Koning

Presentatrice Annemieke Schollaardt. Foto: ANP KIPPA / Sander Koning

Nieuws De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft niet verkeerd gehandeld toen het besloot AVROTROS-presentatrice Annemieke Schollaardt geen dagelijks programma op Radio 2 te geven. Dat heeft de rechtbank beslist. Schollaardt zou na haar overstap van 3FM in juli 2017 het tijdslot van presentator Rob Stenders op Radio 2 overnemen en daar een eigen middagprogramma krijgen.

De NPO besloot echter om Schollaardt alleen een tijdslot in het weekend te geven en Stenders door de week in de middag te houden, na veel kritiek op de gemaakte keuze. Schollaardts omroep AVROTROS was daarover zo boos dat het de NPO voor de rechter daagde.

De bestuursrechter deed dinsdag uitspraak in de zaak en stelt dat de NPO juist heeft gehandeld. Eerder deed een onafhankelijke geschillencommissie van de NPO al uitspraak in de zaak. Die was het juist eens met de bezwaren die AVROTROS had met de programmering.

AVROTROS reageert tegen het AD teleurgesteld te zijn in de uitspraak. De omroep gaat echter niet in hoger beroep. “Wij zijn teleurgesteld, maar sluiten dit af. Wij gaan niet in hoger beroep en kijken vanaf nu vooruit.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.