— dinsdag 8 mei 2018, 12:06 | 0 reacties, praat mee

AVROTROS krijgt gelijk in dispuut over programmering NPO Radio 2

De onafhankelijke geschillencommissie van de NPO is het eens met de bezwaren die AVROTROS had tegen de vernieuwde programmering op NPO Radio 2.

Presentator Annemieke Schollaardt werkte elf jaar bij #FM toen ze vorig jaar juli werd binnengehaald bij NPO 2, om daar een middagprogramma te presenteren. Vervolgens werd binnen een paar weken duidelijk dat de NPO haar toch weer op een andere plek wilde zetten. AVROTROS tekende na dit besluit bezwaar aan.

De onafhankelijke commissie zegt nu dat de Raad van Bestuur niet zorgvuldig heeft gehandeld en er is niet kenbaar rekening gehouden met de belangen van presentator Annemieke Schollaardt. AVROTROS is blij met de uitspraak, maar noemt het vreemd van de NPO “dat zij de uitspraak van haar eigen geschillencommissie naast zich neerlegt en nergens op terug wenst te komen.” De AVROTROS denkt nu aan vervolgstappen. Meer bij ANP via NU.nl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.