word studentlid

— dinsdag 6 februari 2024, 07:16 | 0 reacties, praat mee

AVROTROS hoopt dat onderzoek naar Remco van Leen duidelijkheid zal geven

AVROTROS hoopt dat onderzoek naar Remco van Leen duidelijkheid zal geven
© ANP / Cor Salverius

AVROTROS hoopt dat het door de NPO ingestelde externe onderzoek naar directeur video Remco van Leen om mogelijk grensoverschrijdend gedrag "meer inzicht en duidelijkheid over de situatie" zal geven. In een reactie op het onderzoek zegt de omroep ook dat zij alle medewerking zal verlenen "om elke steen boven te krijgen". Laatste wijziging: 6 februari 2024, 11:56

“Na het publiceren van het rapport van de Commissie-Van Rijn zijn er veel emoties losgekomen en signalen afgegeven. Dit nemen wij heel serieus”, reageert AVROTROS.

“NPO heeft vandaag aangekondigd een onderzoek te starten naar het functioneren van Remco van Leen, die werkzaam is geweest bij (AVRO)TROS. Het aangekondigde externe en onafhankelijke feitenonderzoek gaat ons hopelijk meer inzicht en duidelijkheid over de situatie geven. Ook AVROTROS werkt mee om elke steen boven te krijgen.”

De NPO maakte maandag bekend een feitenonderzoek te starten naar aanleiding van een recente publicatie en signalen dat directeur video Remco van Leen mogelijk betrokken zou zijn geweest bij grensoverschrijdend gedrag in zijn periode bij de toenmalige TROS, waar hij tot 2014 werkzaam was. Van Leen liet daarop weten zich niet te herkennen in de beweringen, maar zijn medewerking aan het onderzoek te verlenen. Hij heeft zijn taken bij de NPO voor de duur van het onderzoek neergelegd.

Lees in dit artikel alles met betrekking tot het rapport van de commissie Van Rijn.

Wil je meer weten over misstanden bij programma’s en wat werkgevers tegen onveiligheid doen, dan is hier een overzicht te vinden.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.