training eu starters

— woensdag 13 december 2017, 14:01 | 0 reacties, praat mee

Kees Boonman vertrekt bij AVROTROS

ANP / Koen van Weel

Politiek verslaggever Kees Boonman vertrekt bij omroep AVROTROS. De 63-jarige presentator houdt het na de uitzending van zijn radioprogramma Kamerbreed van aanstaande zaterdag voor gezien. Laatste wijziging: 10 maart 2020, 12:51

Afgelopen september maakte Boonman al bekend dat Kamerbreed als losstaand programma uit de ether zou verdwijnen. In plaats daarvan krijgt EenVandaag dagelijks een nieuwe politieke rubriek. Maar Boonman gaat die niet presenteren.

Dat vertelde hij woensdag tijdens het Mediaforum in NPO Radio 1-programma De Ochtend. “Voor volgend jaar is nog onduidelijk wat ik ga doen”, zei Boonman, naast presentator ook docent aan de journalistiekopleiding van de Universiteit Leiden. “Dat zal niet iets bij AVROTROS zijn. Maar er is goed over gepraat, zonder chagrijn. De wereld ligt open.”

EenVandaag gaat wel volgens afspraak elke dag een half uur aan politiek besteden, aldus Boonman. Dat half uur krijgt een ander karakter dan Kamerbreed. En zonder Boonman dus. De presentator gaf aan zich niet verzet te hebben tegen het einde van zijn programma. “Het is de NPO die dit samen met AVROTROS heeft besloten. Het is niet anders. Soms moet je ook veranderen of vernieuwen.”

Boonman stelde het moeilijk te vinden om aan politici uit te leggen dat het programma stopt. “Er is behoefte aan diepgravende gesprekken die niet onderbroken worden door een plaat. Politici heb ik met verbazing over het besluit horen spreken. Zij zijn natuurlijk ook hun moment kwijt.”

Na de laatste uitzending van Kamerbreed van aanstaande zaterdag, wordt het tijdslot op NPO Radio 1 gevuld met een nieuwe talkshow van AVROTROS. Deze zal gepresenteerd gaan worden door Jort Kelder. Meer bij NPO Radio 1

Bekijk meer van

Kees Boonman Kamerbreed AVROTROS

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.