website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Kees Boonman vertrekt bij AVROTROS

Nick Kivits — Geplaatst op woensdag 13 december 2017, 14:01

ANP / Koen van Weel

ANP / Koen van Weel

Nieuws

Politiek verslaggever Kees Boonman vertrekt bij omroep AVROTROS. De 63-jarige presentator houdt het na de uitzending van zijn radioprogramma Kamerbreed van aanstaande zaterdag voor gezien.

Afgelopen september maakte Boonman al bekend dat Kamerbreed als losstaand programma uit de ether zou verdwijnen. In plaats daarvan krijgt EenVandaag dagelijks een nieuwe politieke rubriek. Maar Boonman gaat die niet presenteren.

Dat vertelde hij woensdag tijdens het Mediaforum in NPO Radio 1-programma De Ochtend. “Voor volgend jaar is nog onduidelijk wat ik ga doen”, zei Boonman, naast presentator ook docent aan de journalistiekopleiding van de Universiteit Leiden. “Dat zal niet iets bij AVROTROS zijn. Maar er is goed over gepraat, zonder chagrijn. De wereld ligt open.”

EenVandaag gaat wel volgens afspraak elke dag een half uur aan politiek besteden, aldus Boonman. Dat half uur krijgt een ander karakter dan Kamerbreed. En zonder Boonman dus. De presentator gaf aan zich niet verzet te hebben tegen het einde van zijn programma. “Het is de NPO die dit samen met AVROTROS heeft besloten. Het is niet anders. Soms moet je ook veranderen of vernieuwen.”

Boonman stelde het moeilijk te vinden om aan politici uit te leggen dat het programma stopt. “Er is behoefte aan diepgravende gesprekken die niet onderbroken worden door een plaat. Politici heb ik met verbazing over het besluit horen spreken. Zij zijn natuurlijk ook hun moment kwijt.”

Na de laatste uitzending van Kamerbreed van aanstaande zaterdag, wordt het tijdslot op NPO Radio 1 gevuld met een nieuwe talkshow van AVROTROS. Deze zal gepresenteerd gaan worden door Jort Kelder. Meer bij NPO Radio 1

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.