banner festival 23

— donderdag 19 februari 2015, 10:59 | 0 reacties, praat mee

De grote liefde van Olaf Koens

Mark Koster is graag onder vrienden. Elke maand verslaat hij voor Villamedia een feestje. Ditmaal ons eigen feestje. Op dinsdag 17 februari reikte Villamedia in Hilversum de Journalist van het Jaar-prijs uit aan Olaf Koens. Laatste wijziging: 24 februari 2015, 10:23

Tijdens de prijsuitreiking rende hij ineens van het podium. ’Jongens, ik moet weg’, grapte hij. Olaf Koens, Villamedia’s Journalist van het Jaar 2014, had een bestand besteld in Oekraïne, maar de bronnen in Oost-Europa hadden niet echt geluisterd naar zijn smeekbedes.

Op het moment dat Koens in de Burgerzaal van het Hilversumse stadhuis werd gelauwerd, vlogen de kogels alweer in het rond in MH17-country.

Koens heeft een verfijnd oog voor (melo)drama en mag de menselijke zondeval graag in droog kloterige Hemingway-achtige zinnetjes neerpennen. Eerst een verhaal vertellen en dan het nieuws, dat is zijn stiel. Ooit begon hij bij het ANP en was hij de koning van de cultkop. De mooiste uit deze serie is deze: ‘Vliegende penis verstoort bijeenkomst Kasparov’.

Via de GPD, waar iedereen elkaar haat, en het FD, waar hij eruit werd ‘gejanbonjerd’ werd hij opgeveegd door Philippe Remarque van de Volkskrant, in lengte even groots als Koens trouwens.

De Correspondent had hem ook emplooi aangeboden, maar dat aanbod wees hij af, wat Rob Wijnberg, de baas van waan van de dag anti-titel, logisch leek. ‘Tegen de waan van Olaf Koens moet je geen pillen nemen, maar die moet je absorberen.’

Koens mag misschien lang zijn, zijn ego staat nog altijd op de grond. Hij maakte grappen over zijn werk (’de mooiste rotbaan op aarde’) en relativeerde het belang van stukkies in de krant (‘liefde is het enige schild tegen blinde haat’) en de prijs waarmee hij in zijn handen stond. ‘Als er geen Boeiing uit de lucht was geschoten, had ik waarschijnlijk niet gewonnen.’

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.