— vrijdag 27 september 2019, 11:51 | 0 reacties, praat mee

ANP-foto’s voortaan online niet groter dan 800 bij 600 pixels

Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) verandert per 2020 de voorwaarden waaronder het werk levert aan zijn klanten. De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de vorige versie van de voorwaarden, bevinden zich op het gebied van het gebruik van foto’s. Foto’s bewerken of wijzigen mag niet zonder toestemming van het ANP en foto’s mogen op internet niet groter zijn dan 800 bij 600 pixels.

Dat schrijft ANP in zijn nieuwe voorwaarden, die per 1 januari 2020 gelden. In de voorwaarden verplicht ANP zijn klanten ook dat ze ervoor moeten zorgen dat anderen hun foto’s niet kunnen hergebruiken en dat metadata in de foto behouden moet blijven. De nieuwe voorwaarden gelden ook voor Hollandse Hoogte.

Veel andere wijzigingen in de voorwaarden zijn van tekstuele aard. Naast een paar kleine punten (ANP specificeert de boete die klanten bij te late betaling krijgen wat uitvoeriger, en schrapt de verplichting klanten op de hoogte te stellen bij vertraging in aflevering) stelt het persbureau zichzelf ook schadeloos in het geval van fouten. Ontstaat er bij een klant schade door een fout in een ANP-bericht, dan is ANP niet aansprakelijk.

De nieuwe algemene voorwaarden voor het gebruik van foto’s zijn hier te downloaden. De algehele algemene voorwaarden staan hier.

Bekijk meer van

ANP

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.