— dinsdag 15 september 2020, 14:23 | 0 reacties, praat mee

Anouk Boone nieuwe Italië-correspondent RTL Nieuws

Anouk Boone | RTL Nederland

Anouk Boone is de nieuwe Italië-correspondent voor RTL Nieuws. Ze volgt Eveline Rethmeier op, die voor onder meer EenVandaag aan de slag gaat. Boone werkte op de opinie-redactie van de Volkskrant en schreef reportages voor het Financieele Dagblad, NRC Handelsblad en Het Parool. Ze studeerde journalistiek in Rotterdam en woonde en werkte eerder in Italië.

Toen RTL begon te werven voor een opvolger van Rethmeier, midden in de Italiaanse coronapiek, gaf Rethmeier via sociale media duidelijkheid dat het dáár niet aan lag. “Dit vertrek is al langer aanstaande”, schreef ze op Twitter.

Hoofdredacteur Harm Taselaar van RTL Nieuws over de aanstelling van Boone: “Italië is een groot nieuwsland. En er zijn visueel prachtige reportages te maken. Het is een goudmijn voor een correspondent, dus Anouk kan blij zijn met dit gebied. Wij zijn zeker blij met Anouk. Ze is een toptalent.”

Boone noemt het correspondentschap in Italië een droombaan.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.